În data de 24 martie 2021, la ora 13.00  în  format on-line, utilizându-se Platforma Google Meet,  Departamentul ”Administrarea afacerilor și limbi moderne” a organizat  a 6-ea  Sesiune “Orientare și consiliere în carieră a masteranzilor”, desfășurată  în cadrul proiectului RESTART (nr. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-) ( P7 _SAUM). La eveniment au participat peste 30 masteranzi de la diferite programe de studii:  30 masteranzi şi 8 profesori.

În cadrul Sesiunii masteranzii programelor de masterat “Administrarea Afacerilor în Sectorul Agroalimentar”,”Turism rural”, ”Economie și politici de dezvoltare rurală”, ”Marketing agroalimentar”, ”Finanțe și control în sectorul agroalimentar”, ”Contabilitate și audit în sectorul agroalimentar” și studenții absolvenți de la ciclul I,  au participat la dezbateri privind construirea unei cariere de succes în cadrul companiilor, punctând provocările privind creșterea și dezvoltarea profesională de-a lungul carierei.  De asemenea, s-au discutat aspecte legate de posibilitățile de angajare existente pe piața muncii; marketing şi analiza de nevoi pe piaţa muncii; sprijin în elaborarea planului de dezvoltare profesională (managementul resurselor aptitudinale, financiare, informaționale, tehnologice, formative; managementul stresului, managementul timpului, managementul calității etc.).

In calitate de mentori au participat, profesori și angajatori de la diverse întreprinderi: Grupul Purcari,  Holding Zernoff, SRL Arital Lux, SA Eximbank, SA Moldova-Agroindbank LELIC,  SRL” Grădina de vis”.

Experți europeni din cadrul proiectului : DRAB Radovan, Universitatea Tehnică din Kosice, Slovacia și STOYCHEVA Bozhana, Universitatea „ANGEL KANCHEV”,  Ruse, Bulgaria și Liliana LUPUȘOR AUF București, România.

Experiența partenerilor a provocat discuții între participanții la sesiune, care au analizat metodele posibile de dezvoltarea a unei cariere de succes în domeniul antreprenorial și au fost conturate planuri individuale de dezvoltare a carierei.