La finele anului 2017, în perioada 14-16 decembrie, a avut loc Ședința de lansare oficială a proiectului ,,Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in Moldova” cu acronimul ReSTART, în cadrul Universității Politehnica din București.
Acest proiect ,,Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in Moldova” este finanţat de programul european ERASMUS + KA2 – Capacity Building in the Field of Higher Education, începând cu 15 octombrie 2017 pe parcursul a 3 ani.
La eveniment au participat reprezentații echipelor de implementare, și totodată membrii parteneriatului format din 9 instituții, dintre care 5 Universități din Republica Moldova: Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat „A.Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Adrară de Stat din Moldova și 4 Instituții Europene: Universitatea Politehnica din București, Universitatea din Ruse „Angel Kanchev”, Bulgaria, Universitatea Tehnică din Kosice, Slovacia, Agenția Universitară a Francofoniei din România.

Obiectivul general al proiectului ReSTART este de a extinde beneficiile și a spori impactul curriculumului antreprenorial asupra studenților și cadrelor științifico-didactice prin valorificarea experienței avansate în domeniu. In particular, la Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul vor fi modernizate 6 cursuri universitare la programul de master – Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor, fiind organizate și 2 sesiuni de formare a formatorilor la București și Košice. În cadrul proiectului vor fi în total antrenați 384 de masteranzi, 75 cadre didactice și personal administrativ, 96 reprezentanți din cadrul întreprinderilor, asociațiilor profesionale, societății civile și entități guvernamentale.