Educația antreprenorială reprezintă un factor semnificativ în crearea locurilor de muncă, inovație și creșterea economică a țării. În acest scop departamentul Management din cadrul ASEM vine cu un șir de acțiuni menite de a contribui la îmbunătățirea educației antreprenoriale.

În data de 05 decembrie 2019 a fost organizată o întâlnire a studenților facultății BAA cu reprezentanții mediului de afaceri și a instituțiilor de stat, care au scopul de a susține antreprenoriatul din Republica Moldova.

Astfel, d-nul Alexandru Ciobanu (ODIMM) a descris oportunitățile de lansare și dezvoltare a afacerilor pentru tineri în Republica Moldova, iar Rodica Mustață-Staci (Fiscserinform) a vorbit despre importanța competențelor antreprenoriale într-o carieră de succes. Un interes deosebit a provocat discursul  D-lui Vlad Șuleanschi, care a descris particularitățile activității antreprenoriale.

La fel, în cadrul evenimentului a fost organizată o masă rotundă, la care au participat membrii departamentului Management, întreprinzători și angajatori (Eugeniu Litvin, Alexandru Panfilii, Vlad Șuleanschi, Alexandru Negruța) și partenerii proiectului ReSTART (Tomáš Štofa -Universitatea TUKE, Slovenia și Lucia Mira Agenția Universitară de Francofonie, România). Natalia Vinogradova (Institutului Național de Cercetare și Economie) a prezentat rezultatele sondajului în vederea Educației antreprenoriale în cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova. Discuțiile au conturat anumite recomandări în vederea modernizării programului de master Administrarea Afacerilor, în scopul ajustării la cerinţele pieţii de muncă.

Evenimentul se realizează în cadrul proiectului Erasmus + ”ReSTART – Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers   to enhance the modernization of higher education in Moldova”