Prima sesiune de orientare în carieră, în contextul proiectului RESTART (nr. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP, „Consolidarea competențelor antreprenoriale și digitale ale studenților și cadrelor didactice pentru îmbunătățirea modernizării învățământului superior în MOLDOVA”) a fost organizată la Facultatea de Științe Economice la 12 decembrie 2018. La eveniment au participat aproximativ 35 de participanți: 10 elevi, 12 cadre didactice și 13 reprezentanți ai mediului de afaceri.

Prima sesiune de orientare a fost moderată de coordonatorul proiectului ReSTART, dr. Ing. Elena FLEACĂ de la Universitatea Politehnică din București. În calitate de speakeri au participat experții proiectului din universitățile europene – dr. Svilen KUNEV de la Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria și Liliana LUPUȘOR, reprezentând Agenția Universitară a Francofoniei din București.

În cadrul acestui eveniment, masteranzii încadrați în programul de mastrat „Administrarea afacerilor” împreună cu reprezentanții mediului de afaceri au discutat aspecte legate de competitivitatea tinerilor specialiști pe piața forței de muncă, angajarea cu succes, dezvoltarea și creșterea profesională. Concluziile și propunerile făcute în cadrul discuțiilor se vor materializa în 10 planuri de orientare în carieră, elaborate de masteranzii.