În perioada 01-02 April 2021 a fost organizata, cea de a patra ediție a concursului de planuri de afaceri pentru studenții masteranzi de la programele de master din domeniul Administrarea Afacerilor din universitățile partenere din Republica Moldova. 

La competiție au participat 15 echipe de studenți masteranzi din cele cinci universități din Republica Moldova:  Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți , Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul,  fiind jurizate de cadrele didactice si experții de la universitățile partenere precum  Universitatea Politehnica din București, Romania; Universitatea din  Ruse „Angel Kanchev” , Bulgaria; Universitatea Tehnica din Kosice, Slovacia; Agenția Universitară Francofonă, Romania 

Evenimentul a fost organizat si găzduit  in regim online prin platforma ZOOM de către  Academia de Studii Economice din Moldova.

Evenimentul a reușit să faciliteze creșterea motivației studenților și a cadrelor didactice cu referire  directă la potențialul de inovare existent în Republica Moldova.

Partener  Nume student   Plan de afaceri: titlu/subiect  
P4. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți Daniela DANILOV  New business for robotic laundry – „Robo Clean Auto”
Doina URSACHI  Developing a new business in pastries products industry –  „Dornica bookstore café”
Anghelina FRUNZĂ  New business development in beauty services – Angel’s nails salon
P5. Universitatea de Stat din Moldova Daniela BALABAN, Vasile TURCU  Developing a new business for production of modern clothing – „Pro ethno” 
Anastasia RUSU, Constantin BEJENARU  Developing a new business in training field – „IntelliMind Center”
Victoria BABUC, Petru MORARU  New business for growing and selling ecological strawberries  – „Pelinova Capital”
P6. Academia de Studii Economice din Moldova Cristina PREPELIȚĂ  New business for self-service car wash – „Master Clean”
Felicia ZAPOROJAN  Developing a business in tourism field – online platform ,,Discover Moldova”
Daniela BORDEIANU, Stela PATRAȘCU, Igor MATVEICIUC  Developing a new business for production and selling  of garden furniture – „Qualis Mob”
  Mihaela POPESCU  Development of family business for production of decorative flowers – „Flowers by Michelle”
P7. Universitatea Agrară de Stat din Moldova Cristian LESNIC  Development of the value chain for fresh fruit
Alexandra BÎCU Development a naturist business for sea buckthorn – „ELITE Cătină albă”
P8. Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul   Valentin ZLATOV  New business development in entertainment services – „Paint Shot LLC”
Nadejda CHIROV, Cristina FAZLΠ New business development in beauty services- „Nadine salon”

 

Echipa de experți din UE a evaluat planurile de afaceri conform metodologiei de concurs și a ierarhizat studenții din universitățile partenere din Moldova. 

Comitetul de Evaluare a apreciat în mod deosebit următoarele planuri de afaceri pentru conținutul acestora, modul de prezentare și capacitatea studenților de a răspunde la întrebări:

 

  • Alexandra BÎCU, „Development a naturist business for sea buckthorn – „ELITE Cătină albă”,  9.23 puncte,  Universitatea Agrara de Stat din  Moldova
  • Mihaela POPESCU, Development of family business for production of decorative flowers – „Flowers by Michelle” , 9.21 puncte, Universitatea Agrara de Stat din  Moldova
  • Anastasia RUSU, Constantin BEJENARU, Developing a new business in training field – „IntelliMind Center”, 8.90 puncte, Universitatea de Stat din Moldova.

 

Echipa RESTART vă dorește mult succes în activitatea profesională!