În perioada 25-29 noiembrie 2019 Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul a găzduit mobilitățile academice de predare ale cadrelor didactice din Universitățile partenere europene ale proiectului ReSTART. Obiectivul acestor activități a fost schimbul de experiență și bunele practici în domeniul educațional antreprenorial.

Activitățile de predare au fost susținute de profesori experți din cadrul Universității Politehnica din București (România) – Dna profesor Teodora Chicioreanu,  din cadrul Universității  „Angel Kancev” din Ruse (Bulgaria) – Dna Bozhana Yavorova Stoycheva, din cadrul Universității Tehnice din Kosice (Slovacia) – Dl Radovan Drab, din cadrul Agenției Universitare a Francofoniei de la București (România) – Dna Lucia Mira.

 Domeniile discutate s-au referit la dezvoltarea abilităților digitale la studenți și la profesori, la antreprenoriat și dezvoltarea produsului nou, luarea deciziilor, managementul calității pentru afaceri mici, leadership și stabilirea rolurilor într-o echipă, analiza tehnică în trading etc.. Aceste cursuri au înregistrat înalte aprecieri ale studenților la capitolul: actualitatea temei abordate și modul de interacțiune cu sala; comunicarea și colaborarea dintre actorii actului educațional, lucrul în grup, etc.